maanantai 15. marraskuuta 2010

Postaus pehmeydelle

Tämä on kirjoitus, jonka inspiraationa oli Susan kommentti ihmisen pehmeyden säilyttämisestä sekä siitä, mitä edesmennyt Tommy Tabermann sanoi runossaan (jota eduskunnan muistotilaisuudessakin muistaakseni siteerattiin).

Tulla lujaksi, pysyä pehmeänä. Siinä on haavetta kylliksi yhdelle elämälle!

Eritoten haasteellista tällainen kovettumisen välttäminen on miehille, joita kohtaan odotukset tietynlaiselle paksunahkaisuudelle ovat huomattavasti suuremmat kuin naisille.

Tommy Tabermann oli kaikella tapaa sellainen ihminen, jonka mielikuvasta ei voinut olla pitämättä. Tämä on muotoiltava näin, sillä henkilökohtaisesti en häntä tuntenut. Tunsin sen miehen, joka antoi lausuntoja poliitikkona, runoilijana ja Uutisvuodon hauskuuttajana. Hänessä yhdistyivät sellaiset ominaisuudet, jotka ovat miehessä arvostettettavia (jopa rakastettavia): kunnioitus ihmisen tunteita ja herkkyyttä kohtaan, äly ja hersyvä huumorintaju sekä tietynlainen vallaton poikamaisuus, aikuisuuden välttäminen - näkyihän se jo hänen hiuspehkostaan.

Olen joskus tuntenut suoranaista suuttumusta siitä, että ihmiset ovat noudattaneet jotain kirjoittamattomia arjen sääntöjä silloinkin, kun niistä poikkeamisesta olisi tullut paljon enemmän iloa kaikille osapuolille. Joskus ei ole pakko nukkua, voi valvoa niin kauan kuin jaksaa ja nauttia toisen ihmisen läsnäolosta juuri silloin, jos siltä tuntuu. Ei elämä riistäydy kokonaan käsistä, jos joskus antaa mielijohteilleen vallan. Kokeilkaa vaikka, saatatte pitää siitä.

Tässä vielä Susalle ja muille tunnelmoijille omistettu enkelikasvoisen ja -äänisen John McGregorin biisi, jonka onnekseni löysin Youtubesta sitä äsken CD:ltä kuunneltuani. Toivottavasti tekin pidätte tästä ja teidänkin sydämenne paikalle tulee hetkeksi aurinko.

http://www.youtube.com/watch?v=3sCP6DP9cIw

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus!! Ja en ole ikinä ennen kuullut linkittämääsi artistia..voi että, niin kevyttä ja uneksivaa musiikkia, kiitos!! Sopii niin tähän tämän hetkiseen olotilaani ja mielialaan, kun oma sielu on aroin tuntosarvin..

    On niin totta, että erityisesti miehille asetetaan ulkouolelta usein kohtuuttomia paineita olla "kova"..Eihän sitä nyt mikään superpehmo tarvitsekaan olla, mutta sen ja kovan välillä on niin paljon muutakin..

    VastaaPoista
  2. Kiitos itsellesi muusailusta ;-) Suosittelen tosiaan John McGregoria tunnelmointiin, hänellä on myös englanninkielistä tuotantoa, joka on todella kaunista.

    Olet ihan oikeassa, kyllä mies sentään saa olla mies, särmineen kaikkineen, kunhan alta löytyy muitakin kerroksia. Sipulimies! Ihanan maukas, mutta välillä itkettävä.

    VastaaPoista