perjantai 18. maaliskuuta 2011

Missä muruseni on?

Äsken katsahdin omaa peilikuvaani. Minua katsoivat ulkoilleet, meikittömät naisenkasvot. Niskaani käytännön syistä (kova tuuli) sitomastani palmikosta oli karannut suortuvia. Hymyävissä kasvoissa näkyi hymykuoppa. Minusta tuntui, että näytin nuoremmalta kuin aikoihin. Ehkä minun pitää jäädä tänne Lappiin, jos sillä on minuun tällainen vaikutus. Tai sitten Draivin ulkoterassilla viltteihin kääriytyneinä nautituissa kaakaokupillisissa oli piilotettuna nuoruuden lähde, mene tiedä.

Ilta alkaa jo hämärtyä, takan reunalla ja hyllyjen päällä palavat kynttilät. Ystävä istuu sohvalla TV:tä katsellen, hänen läheisyytensä saa minut tuntemaan oloni turvalliseksi ja onnelliseksi. Tiedän, että voin sanoa hänelle mitä tahansa hänen sitä kavahtamatta ja niin uskon ja toivon tilanteen olevan toisinkin päin. Kohta alan valmistaa mansikkarahkaa, joka on tämän iltamme herkku - jäimme jumiin mansikoihin, eilen nautimme niitä tuoreina vanijavaahdon ja kuohuviinin kera. Tästä erityisesti pidän naiseudessa: me voimme viettää aikaa yhdessä selvästi romanttisissa puitteissa ystävien kesken. En osaa kuvitella kahta ronskia miestä mansikkavaahtoineen ja kuohuviinilaseineen, kertomassa salaisuuksia toisilleen, nauramassa ja välillä toteamassa toiselle jotain sellaista kuin "oi, sinä olet ihana". Soisin sellaista olemista ehdottomasti miehillekin, eritoten heille, jotka viettävät yksinäisen miehen elämää.

Jenni Vartiainen oli eilen melko ihana. Hän kertoi, että keikka taltioitiin, taisin kuitenkin seurata sitä sen verran sivusta, etten taltioitunut. Ystävä, joka oli sijoittunut hivenen eri paikkaan kertoi kuitenkin kokeneensa ongelmia epäselvän äänentoiston kanssa, hän mainitsi, että on havainnut Hullu Poro Areenalla aikaisemminkin vastaavia ongelmia. Minun kohdassani, joka sijaitsi lähellä miksauspöytää, ei ongelmia ollut ja nautin radiosta tutuiksi tulleista melodioista, pidän kovasti kaikenlaisesta livemusiikista, siinä on aivan oma viehätyksensä.

Olen jo oikeastaan unohtanut, mikä viikonpäivä tänään on, loma on siis tähän mennessä jo tehtävänsä täysin tehnyt. Nyt siis mansikkarahkaa, sitten saavat vuoron sauna ja Apulanta.

2 kommenttia: