sunnuntai 6. maaliskuuta 2011

La(i)skiainen

Postaukseni ilmestyy varmaankin väärän vuorokauden puolella, mutta nyt kirjoittaessani on vielä laskiainen. Laiskiaisen laskiainen, en ole tänään saanut juurikaan mitään järkevää aikaan. Kävin kaupassa (ulkona oli melko liukasta) ja juuri äsken turhautuneena aikaansaamattomuuteeni vaihdoin kaksi rikkoutunutta lamppua.

Tämä on hienoinen ylpeydenaiheeni: olen aivan itse selvittänyt, että kylpyhuoneeni IP54-suojattu kattovalaisemeni syö G9-kantaisia halogeenilamppuja. Joten sellaisen vaihdoin siihen juuri äsken. Kanta piti ikävää keraamisen kirskuvaa ääntä, kun sovitin lamppua paikoilleen, enkä ensimmäisellä yrittämällä onnistunutkaan, sillä kun kupu oli paikallaan, valo ei syttynytkään. Avasin kuvun uudestaan ja kiepautin lampun toisin päin. Se tuntui napsahtavan paikalleen paremmin ja ainakin kytkimen kääntäminen aiheutti nyt valkeuden tulemisen koko kylpyhuoneeseen.

Olohuoneessa on sen sijaan energiansäästölamppuja. Silmämääräisesti päättelin, ettei ainoa kaapistani löytynyt pienikantainen energiansäästölamppu valaisimeen sopisi, mutta pyöritin kuin pyöritinkin lampun kattokruunusta irti ja kuinka ollakaan: se olikin pienikantainen. Uusi lamppu siis tilalle ja valot takaisin päälle. Olin niin ilahtunut uudesta valaistumisen tasostani, että päätin laskiaisen kunniaksi keittää itselleni suuren kupillisen kaakaota. Tuossa se nyt jäähtyy vierelläni pöydällä.

Mutta ei tässä suinkaan vielä kaikki. Kaupasta tultuani sain kutsun naapuriin, tarjolla oli itse alusta saakka leivottuja laskiaispullia. Pullat oli leivottu voisilmäpulliksi ja vielä tämän jälkeen halkaistu ja täytetty hillolla ja vaahdolla. Naapuri tosin tähdensi, että voisilmä on oikeastaan terveyslevitettä, ja vehnäjauhotkin täysijyvävehnäjauhoja, joten päädyimme siihen, että runsas laskiaispullien nautiskelu varmaankin alentaa kolesteroliamme ja muutoinkin kohentaa yleistä terveydentilaamme. Niin että kyllä minua on todellakin hemmoteltu.

Toivottavasti teidänkin pellavanne olivat pitkiä, laskut luistavia ja paljon pullaa pöydässä!

2 kommenttia:

  1. Hmm.. Kai muistit halogeenilamppua kiinni kiertäessäsi ettei lasiin tule paljain sormin koskea? Jos et, niin vielä ehdit puhdistamaan sen - polttoaineen jäänestoa ja talouspaperia. Anna jäähtyä hyvin ennen operaatiota.

    VastaaPoista
  2. Hyvä anonyymi: vastasin jo kolmiosaisesti, mutta yritän uudelleen yhdellä vastauksella. Eli kyllä vain, minulla oli kertakäyttöiset kumihansikkaat käytössäni. Vähän odotinkin, kommentoisiko kukaan tätä yksityiskohtaa. Kiitokseni tarkkaavaisuudesta :D.

    Vaan eipä minulla jäänestoainetta olisi kylläkään ollut. Mikä silloin eteen? Alkoholi? Desinfiointiaine? Glyseroli? Näitä minulla olisi ollut.

    Kaikille lapsellisille (kaikissa merkityksissään) tiedoksi, että apteekista kannattaa hakea pullollinen glyserolia, sillä sen avulla saa maailman kestävimmät ja suurimmat saippuakuplat - reseptejä löytyy netistä. Pysyvät joskus ehjinä jopa asfaltille laskeuduttuaan, testattu on! Nimim. Saippuakuplisti(kin)

    VastaaPoista