perjantai 11. maaliskuuta 2011

Mä lähden Stadiin

Olen huomenna lähdössä jälleen Helsinkiin. Suunniteltu työtapaaminen peruuntui, mutta ystävätär on jälleen valmiina viihdyttämään minua ja esittelemään pääkaupungin yöelämää, tällä kertaa keikkojen muodossa. Lähden matkaan jo aamupäiväbussilla (eväänä patonkia ja kivennäisvettä), joten viikonlopusta tulee pitkä, ja toivottavasti rentouttava. Varmasti saamme taas selvittyä jotain suuria totuuksia elämästä tai ainakin itsestämme.

Minä lakkasin reissun kunniaksi jopa kynnet. En ole kovin tunnollinen kynsienlakkaaja, sillä koko touhu tuntuu kahtalaiselta: toisaalta se on naisellista ja saa kädet näyttämään kauniilta ja viimeistellyiltä ja toisaalta takaraivossa näkättää se toinen minä, joka sopottaa, että etkö todellakaan voisi käyttää aikaasi mihinkään olennaisempaan. Kaiken kukkuraksi liimailin kynsiin kukkaistarroja, joissa oli pieniä sädehtiviä helmiä. Ovathan ne kauniit, mutta hyvänen aika... Kaikkea sitä.

Nyt on kuitenkin mentävä siivoamaan kissojen laatikot ja mietittävä, mitä lopulta otan mukaan. Tekee mieli ottaa liikaa: kahdet farkut, aikakauslehti, kirjoitusvihko. Yleensä matkustan aina hyvin kevyesti, nyt rönsyilytyttää. No, itsepä joudun tavaroitani kanniskelemaan. Ainahan välillä lienee hyvä todeta, ettei kannata kuljettaa liikaa tavaraa mukanaan.

Mutta sitä ennen, lapio käteen ja kaivamaan hiekasta aarteita.

2 kommenttia:

 1. Kaikki, mistä tulee hyvä mieli, on parasta mahdollista ajankäyttöä! Vaikka sitten kynsien lakkaaminen.

  Minusta on vanhemmiten tullut niin patalaiska, että minäköhän vuonna olen viimeksi lakannut kynnet?! Katselen kyllä ihaillen muiden hoidettuja käsiä. (Meikkaaminen on minulla tosin niin verissä, että se viiden minuutin sutaisu tulee tehtyä lähes joka aamua; jopa vapaapäivänä niin kuin tänään.)

  Kantamuksista.

  Eräs hyvin viisas ihminen sanoi, että ihmisellä ei olisi ongelmia, jos hän ei kantaisi menneisyyttä mukanaan. Ottaisi vaan tuoreesti vastaan kaiken mitä elämä tuo tullessaan!

  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Menneisyys nyt laahautui mukana ainakin vanhojen, rispaantuneiden farkkujen muodossa, mikään muu ei ole niin mukavaa, kuin juuri ja juuri kasassa pysyvät kehoon muovaantuneet farkut :D

  Iltaiset laittautumisrituaalit ovat oikeastaan hyvin terapoivia ja mieltä ylentäviä. Maailma on mahdollisuuksia täynnä.

  Oikein hauskaa viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista