torstai 2. syyskuuta 2010

Torstain irtonaiset

Bulgarianjogurtti hunajalla. Laiskotti, en jaksanut sulattaa hunajaa. Jäi kiinni lusikkaan. Aiheutti jogurtin happamuuden ja hunajan makeuden sulautumattomuuden yhtenäiseksi makuaistimukseksi ja tarpeen nuolla tahmea lusikka jogurtin loputtua. On sitä pahempaakin sattunut.

Ihmettelyä siitä, ettei ole ehtinyt pestä pyykkejään vähään aikaan, vaikka periaatteessa ei ole mitään tekemistä. Enää ei voi pestä, valmistuisivat vasta liian myöhään, pesuohjelmat ovat pitkiä.

Miksi yrittäjyyteen kannustetaan ja sitten kehitetään muuntuvia byrokraattisia järjestelmiä, joiden kanssa lehmänhermoisimmankin yrittäjän maltti on mennyttä? Onneksi olen pilkunviilaajien jaloa sukua ja jaksan pelehtiä kaikenmaailman kaavakkeiden, raporttien ja lukujen sekamelskassa. Kummastuttaa moinen silti.

Ohimenevä tuoksuhavainto vaniljasta, jonka aiheuttaa tuoksukynttilä. Kynttilä ei vielä pala. Aiheuttaa tarpeen sytyttää kynttilä. Kynttilä sytytetty. Kohta vaniljantuoksu on voimakkaampi. Jotkut eivät pidä vaniljantuoksusta, kuten Peltsi Peltola (se entinen YLEX:n mies), eikö se ole aika käsittämätöntä?

Uutiset kertovat, että Helsingissä ihmiset haluavat viemäreitä tutkimaan. Vain murto-osa pääsee kahlailemaan salaisiin käytäviin. Minä olen katsonut viemärintutkijan tarjouksesta viemäriin ja siellä olleeseen tukokseen monitorin kautta. Kieltämättä se oli kiintoisaa. Mies kertoi, miten oli joskus viemäritukoksia tutkiessaan todennut, että tukoksen syy oli valtava kondomipato. Voi vain kuvitella, miten paljon kondomeja tarvitaan tukkimaan sadan millin muovinen viemäriputki.

Olkoon tämä muistutus kaikille niille onnekkaille, joille moisilla kapineilla on jotain käyttöä. Ja kiitos tuntemattomaksi jääneelle viemärimiehelle, joka jakoi näyttönsä kanssani, vaikkei viemäri minun ollutkaan.

Niin eikä vanupuikkojakaan. Siis sinne viemäriin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti