keskiviikko 16. helmikuuta 2011

Mistä on isot tytöt tehty?

Minulla on litra laivalta ostettua sherryä. Ajattelin siellä ollessani naisten kello viiden tee -kutsuja. Mutta ehkä pitäisi vielä tehdä kierros kirpputoreille, luulen, että ruusukuppeja tarvitaan. Naapurini innoistui ideastani niin, että ehdotti, voisimmeko pukeutua mekkoihin ja hansikkaisiin - jos sellaisia nyt sattuisi joltakulta löytymään. Itselläni ei taida olla yksiäkään hansikkaita, joskus on kylläkin ollut. Ovat jääneet jonnekin matkan varrelle.

Tällainen hassu kello viiden tee -ajatus on yksi ehdottomista naiseuden hauskoista puolista. En oikein osaa kuvitella miehiä innostumassa vastaavasta asiasta.

Onpa muutakin, joka naiseudessa on ihanaa. Nimittäin tuoksut: saa tuoksua hedelmiltä, mereltä, ruoholta, kasteelta ja kukkasilta. Olen saanut ystäviltä lahjaksi huumaavan tuoksuisia suihkugeelejä, vartalovoiteita ja jopa vartalotuoksusprayn. Talvihan masentaa ihmisiä kylmyyden ja pimeyden lisäksi siitäkin syystä, että kärsimme tuoksujen puutteesta. Mutta voi, kun aluksi uuvuttaa itsensä urheilemalla, astuu sitten lämpimään suihkuun ja valitsee suihkugeelin, jota hengittelee syvään ja nautinnollisesti samalla kun kuorruttaa ihon pinnan valkeaan vaahtoon - se on kuulkaa elämää. Eivät ole vähäpätöisiä asioita nämä, arjen naiseuden ilot.

3 kommenttia:

 1. Tätä iloiten luin, että maailmasta löytyi toinenkin, joka rakastaa tuoksuja ja nauttii tuoksuvasta vaahdosta kuumassa suihkussa! Eikö olekin ihanaa olla nainen ja pystyä nauttimaan näistä pienistä ihanista asioista?
  Talveksi voi hankkia jotain vähän tummempaa, raskaampaa tuoksua, hieman salaperäistä. Kevättä ja kesää kohden etsitään kukkaista, kepeää ja hulmuavaa. Sellaista aurinkolasit ja huivi päässä -juttua, Audrey Hepburn -juttua... Thelmasta ja Louise...

  VastaaPoista
 2. ...ja kirjoitusvirheenkin hän tuonne päästi... pahoillaan on... :)

  VastaaPoista
 3. Hidastelen vastauksissani, koska ystävä on hiihtolomailu- ja syntymäpäiväjuhlailuvisiitillä.

  Mutta totisesti on ihanuutta kaikki tuoksuilu - minä olen niitä, joka yrittää kaupassakin salaa työntää nenänsä huuhteluainepulloon, jotta pestyt pyykitkin tuoksuisivat optimaalisilta.

  Ja kyllä, tuoksuvina ja lepattavina kohti auringonlaskua, ilman muuta (kirjoitusvirheistä viis!).

  VastaaPoista