maanantai 24. tammikuuta 2011

Palkintogaala: kultaa ja kimallusta

Ensin kaadan sanomalehdenjakajan (kannattaa lukea edellinen postaus, ennen kuin tekee vääriä tulkintoja - mies kaatui nimittäin ulko-oven ulkopuolella eikä sisäpuolella) ja nyt tämä. Minä olen saanut ensimmäisen blogitunnustuspalkinnon!

Kuten tavallista, kävin lukemassa Meijerielämää-blogia ja siellä se oli: luettelo seitsemästä tunnustuksen arvoisesta blogista, joiden joukossa komeili Uneksin arkana. Ja minä tietysti ihan että: "ei voi olla". Riehuin ja hihhuloin täällä sisäisesti, en olisi voinut kuvitellakaan, että tuollainen tunnustus tulisi aivan odottamatta ja juuri tänään. Ihan tavallinen sunnuntai muuttuikin hohdokkaaksi.Palkinto haastaa kertomaan seitsemän seikkaa saajastaan. Hymyilyttää, sillä taidan aika paljon kertoa itsestäni tässä blogissa, mitähän sellaista voisin tunnustaa, mitä en olisi vielä kertonut?

1. Minä unohdan usein juoda teeni loppuun. Etenkin työpaikalla saatan havaita vieressäni olevan puoliksi juodun teen, joka on jo aivan kylmää. Kotona kuljetan teekuppia mukanani puuhaillessani ja saatan sitten jossain vaiheessa päivää löytää puolitäyden kupin teetä miltei miltä tasolta tahansa.

2. Olen todellinen herkkusuu ja olen suostunut syömään mitä tahansa lapsesta asti (kuten nyt vaikka homejuustoa). Ehkä tästä johtuen painoa on joskus ollut rutkasti, kunnes kyllästyin ja karistin itsestäni ylimääräisen 40 kilon painolastin. Siitä on aikaa jo 10 vuotta, mutta välillä yllätyn edelleen, kun katson peiliin ja kuvajainen onkin paljon hoikempi nainen, kuin millaiseksi itseni koen.

3. Olen auttamaton illan virkku ja aamu-uninen otus. Yrittäjyys on siksi sopivaa, sillä voi työskennellä silloin kun on herellä. Jos nukun, työskentelen tehottomasti (kuten varmasti useimmat).

4. Haluaisin, että elämässäni kaikki asiat olisivat aina selkeitä ja loppuun saakka työstettyjä. Olen havainnut, että ihmissuhteissa se ei ole mahdollista ja eritoten miehille jopa vaikeaa ymmärtää. Kaikenlainen välttely ja vaikeneminen saa minut suuttumaan ja pitämään miestä hiirenä.

5. Tavoitteeni on kasvattaa itselleni hiukkasen suuremmat toimintaraamit. Inhimillisyys on anteeksiannettavaa, kuten myös tietty määrä itsekkyyttä. Tahallisesti ei toki muita ihmisiä saa loukata.

6. Olen omasta mielestäni huono kuski, mutta myös hirvittävä perfektionisti. Hallitsen kyllä auton, mutta ympäristöäni en niin hyvin. Mietin läheltä-piti-tilanteita pitkään ja soimaan itseäni.

7. Kotini ei ole viimeisen päälle siisti, siivoan kyllä, mutta myös sotken. Vaatekaapit ovat kuitenkin aina järjestykssä ja peittojen jalkopää merkitty, jotta ei tarvitsisi nukkua "varpaat suussa". Huvittavaa pedanttisuutta muutoin suurpiirteiseltä ihmiseltä. Myös ruoanlaitossa olen melkoinen hygieenikko, mutta maitoa voi kuitenkin laittaa teehen, vaikka parasta ennen -päiväys olisi ohitettu.

Tarkoitus on nyt sitten jakaa sama palkinto seitsemälle blogille ja ehkä nämä nyt sitten menevät lomittain ja päällekkäin, mutta nimeän kuitenkin seitsemän ihan hatusta ja osa ei ehkä edes huomaa, että olen tämän tunnustuksen heille myöntänyt. Tunnustus ei kuitenkaan tuo mukanaan velvollisuuksia, joten eipä haittaa sekään, jos se jää saajaltaan huomaamatta.

Tässä ovat kuitenkin seitsemän tunnustuksen ansaitsevaa blogia ihan sekalaisessa järjestyksessä:

Rooibos kirjoittaa - Rooibos kirjoittaa taitavasti. Ihailen ja kadehdin hänen kurinalaisuuttaan kirjoittajana. Elän hänen mukanaan jännityksessä ja odotan, koska hänen kirjansa julkaistaan. Lupaan lukea.

Järjellä ja tunteella - Lämminhenkisellä otteella hoivattu sanoja rakastavan ihmisen kirjablogi. Kasvattaa koko ajan luetteloani kirjoista, jotka pitäisi lukea. Huomatkaapa muuten, että Susalla on meneillään arvonta!

Meijerielämää - Lumikko tekee hyvin oivaltavia ja onnistuneita aihevalintoja ja kirjoittaa niistä tavattoman mukaansatempaavasti ja taitavasti - hänellä on kaunis tapa käsitellä kieltä. Erinomainen keskustelublogi.

Satunkaa - Valokuvausta vakavasti herrastavan kädentaidoiltaan huiman lahjakkaan perheenäidin valokuva-/päiväkirjablogi. Huikea tunnelmien välittäjä ja hyvän mielen blogi täynnä arjen estetiikkaa.

Iisin hirnuntaa - Ajattelen aina, että jos isälläni olisi blogi, hän kirjoittaisi kuten tämä mies. Jos minulla on lohduton mieli, luen hänen kirjoituksiaan siitä, miten hän on antanut kissalle muikkuja ja maailma asettuu jälleen uomiinsa.

CocinaVege - Upea kaksikielinen kasvisruokablogi. Kauniit kuvat ja ihania epätavallisia ruokaohjeita.

Veloena - Kirjoittaja on elämänalaa vaihtanut nuori, lahjakas, tanssahteleva, älykäs ja vihreästi ajatteleva ja toimiva nainen. Tämä on siis minun luonnehdintani hänestä, ei hänen. Blogi antaa ajattelemisen aihetta.

4 kommenttia:

 1. Voi kiitos, Karenina Unska! Ihanhan tässä punastuu :). Ja jos siis joskus julkaisen, niin onpahan ainakin yksi lukija :), hih.

  VastaaPoista
 2. Ole hyvä, kivaa laittaa hyvä mieli kiertämään, ainakin niiden osalta, jotka tunnustuksestaan saavat tietää. Juu, sinulla on niinsanotusti ässä hihassa - yksi varma lukija!

  VastaaPoista
 3. Ihana palkintogaala sulla täällä :)

  Mullakin noita puoliksijuotuja teekupillisiä siellä täällä, onpa jostain jollekin hyllylle unohtuneesta joskus löytynyt pieni homeviljelmäkin...

  Mulla on tuon painoasian kanssa vähän toisinpäin: olin vuosikaudet niin pieni ja hoikka (koulussa vähän alipainoinenkin, mutta en anorektinen) että kesti aikansa tajuta kasvaneensa/lihoneensa normaalipainoiseksi ja pömppömahaiseksi. Tosi pitkään ostin vanhasta tottumuksesta liian pieniä vaatteita. Nyt olen vihdoin oppinut sivuttamaan s-koot heti kättelyssä ja viemään sovituskoppiin pelkkiä m- ja l-kokoja.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän tällaisessa palkintogaalassa pitää aina vähän bling blingiä olla :)

  Ei ilmeisesti ole kovin harvinainen ilmiö tämä teekuppien kanssa hortoilu. Mutta huvittaa se joskus itseänikin, että kas, siinäpä teeni taas näköjään on.

  No, nyt olemme sitten molemmat hyvää kokoa M. Toinen siihen kasvanut ja toinen kutistunut. Minä olen ainakin omasta puolestani siihen oikein tyytyväinen :D

  VastaaPoista