keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Lääkäri päivässä pitää naurun pinnassa

Luin aivan hervottoman postauksen tohtori Kiminkisestä Ei saa mennä ulos saunaiholla -blogista. Olen itsekin katsellut hänen seikkailujaan TV:stä, muutaman ensimmäisen jakson ajan epäilin, ettei kyseessä ole mikään oikea mies, vaan dramatisoitu lääkärinomainen henkilö. Hän on sellainen Dr. Housen vastakohta - siinä missä toinen on kyyninen, toinen on leppoisuus itse.

Onhan sitä toki lääkäreitä monenlaisia, kuten ihmisiä yleensä. Eipä voi kutistaa tietyä ammattikuntaa kovin ahtaaseen muottiin. Vaikka niin me ihmiset tapaamme tehdä, mielellämme sullomme ihmisiä muotteihin ja teemme tulkintoja ja jopa pitkälle meneviä analyysejä sen perusteella, minkälaisia valintoja ihmiset elämässään tekevät - ammatti mukaanlukien.

Todellisuudessa kuitenkin valintojen takana on usein pitkä kertomus, joskus kokonainen elämäntarina. Oli miten oli, onhan se rikkaus, että meillä on ilonamme myös tohtori Kiminkinen, omanlaisensa lääkäriherra, jonka alastonkuvan luin olleen edellispäivän Helsingin Sanomissa. En nähnyt, koska minulle ei tule Hesaria. Luulen, että selviän siitä yli. Päivä kerrallaan.

Iloitaan ihmisyydestä!

2 kommenttia:

 1. Kiminkinen on kyllä aika rikkaus minustakin. Oletko huomannut, miten hän koskettelee kaikkia, niin naisia kuin miehiäkin? Se on hauskaa seurattavaa, ihmisten ilmeet kun K. lepuuttaa kättään milloin minkäkin ruumiinosan päällä. Mutta se on ilmeisesti hänelle niin luontaista, ettei hän itse sitä edes huomaa.
  Ja hyvähän se on että koskettelee, tekee ihan hyvää kankeille suomalaisille!

  Sitäkin olen miettinyt, että minkälaista mahtaa olla olla Kiminkisen vaimo..?

  VastaaPoista
 2. Minä myös olen miettinyt tunnetta Kiminkisen vaimoudesta. Tosin eihän se niin ole, että yhtenä aamuna sitä vain herää, ja huomaa olevansa Kiminkisen vaimo, onhan vaimo hänet aivan itse valinnut ja luultavasti hyvinkin tiennyt, mitä saa. Ei kuitenkaan aivan tavanomaista suomalaista rivimiestä (onko sellaista olemassakaan?).

  Kosketus on kyllä asia, jota voisi olla enemmänkin. Pelkkä ystävältä saatu halaus voi todella pelastaa päivän.

  VastaaPoista