lauantai 2. lokakuuta 2010

Harmaansävyjä, virheitä ja oikaisuja

Elämässä voi tapahtua mitä tahansa koska tahansa.

Eilen lähdimme ystäväjoukon kanssa viettämään iltaa, puhuimme monien ihmisten kanssa, koimme tapahtumia yhdessä ja erikseen, eri näkökulmista. Asiat voivat samoinakin näyttäytyä niin monessa valossa, ne värittyvät tarkkailukulman ja elämänkokemuksen läpi.

Ihmisten kanssa on aina palkitsevaa olla tekemisissä. Joskus keskustelut ovat kepeitä päiväkeskusteluja liikkuvat omissa, ennalta-arvattavissa uomissaan, toisinaan ne taas karkaavat elämään aivan omaa elämäänsä. On mielenkiintoista tavata ihmisiä, jotka ovat saman asian vastakkaisilla puolilla. Olla itse siinä välissä ja ymmärtää molempien kanta ja sekin, että vaikka ihmiset, jotka vaikuttavat toistensa vastakohdilta, eivät lopulta sitä kuitenkaan ole. Se asioiden harmaasävyjen kirjo, joka iän ja elämänkokemuksen kautta avautuu, on loputtoman pitkä jatkumo, jossa puhtaan mustan ja valkoisen ääripään löytäminen on lopulta lähes mahdotonta.

Eilen myös myönsin oman virheeni eräälle tärkeälle miehelle elämässäni. Katsoin häntä vakavana ja sanoin, että haluan sanoa tämän, koska olet sen ansainnut: "Sinä olit oikeassa ja minä väärässä." Hän on yksi niistä ihmisistä, joihin olen aina voinut luottaa täysin ja halusin olla myös hänen luottamuksensa arvoinen toteamalla asian, joka sinänsä on jo taaksejätettyä elämää. Kun hän kiitti minua sanoistani olin varma, etten sanonut asiaani turhaan.

Paljon naurua, puhetta, ilottelua ja muutama kyynel, hyvin vietetty perjantai-ilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti