keskiviikko 22. joulukuuta 2010

Virtuaalijoululahjoja

En tiedä, onko kenelläkään enää aikaa kirjoittaa, saatikka lukea blogeja suuren kuusijuhlan ollessa aivan ovella, mutta tulinpa kuitenkin miettineeksi, mitä antaisin joululahjaksi blogissani vierailleille ahkerimmille kommentoijille. Minähän en tunne ketään teistä henkilökohtaisesti (ainakaan tietääkseni), mutta jonkinlainen käsitys minulla teistä on. Siksipä minä annan teille tämän illan kunniaksi joululahjat. Toivottavasti eivät mene ihan pieleen, sillä vaikka virtuaalisia ovatkin, ovat ne teitä varten mietityt.

Henkilöt ovat satunnaisjärjestyksessä :)

Ensin Susa: Ihanaa Susaa minä muistaisin tietenkin jollakin aivan hullunkurisella kirjalla. Jollain niin yllätyksellisellä, ettet ehkä sellaista olisi tullut ajatelleeksi (voisi olla vaikeaa, sillä en tiedä mitä kaikkea olet ehtinytkään lukea - olisivatko esim. Daniil Harmsin hulvattomat novellit tuttuja - elleivät, niin niitä sitten). Mukana tulisi myös hyvää suklaata kauniissa rasiassa (visuaalisuus on tärkeää) sekä tyylikäs valokuva-albumi. Ettei eletty unohtuisi.

Rooibos: Sydämelliselle Rooibokselle keräisin kauniin korin, jossa olisi teekaupasta hankittua laadukasta sitrusaromista luomurooibosta, joka tuoksuisi huumaavalle. Korissa olisi myös tummaa suklaata ja jotain kaunista, ehkä lautasliinoja, joulupalloja, käpysiä ja oksia juuttinarulla solmittuna. Ehkä siellä olisi myös mausteita, jostain syystä Rooiboksesta tulee mieleen tähtianis.

Tulilatva: Aluksi ajattelin, että olisin hankkinut sinulle aivan ihania lankakeränpalleroita, mutta sitten keksin vielä parempaa: me lähtisimme yhdessä Tallinnan käsityökauppoihin metsästysretkelle. Olen kuullut, että siellä on kaikkia ihanuuksia, lankoja ja pellavia. Ja kun uupusimme, menisimme ihanaan vanhaan kahvilaan ja söisimme itsemme herkuista turvoksiin ;-)

Lauri: Laurille minä olisin neulonut villasukat ja kaulaliinan, minä en halua hänen paleltuvan (enkä kyllä kenenkään teidän muidenkaan). Lisäksi lahjoittaisin hänelle myös termospullon, kaakaota ja pulkan (vai ahkioksiko sitä pitäisi kutsua). Sitten annettaisiin lumen pölistä. Muutkin saisivat kyllä tulla mukaan, olen nimittäin toivonut termospulloa pukilta.

Pazi: Pazikin saisi villasukat. Ne olisivat muutoin mustat, mutta niiden varressa olisi tummanvihreä raita ja jalkapöydän päällä, samaisella tummanvihreällä, olisi päärynän kuva. Lisäksi hän saisi jonkin laadukkaan Sci-fi -DVD:n, jonka valitsemiseen käyttäisin veljen pettämätöntä vainua.

Lumikko: Sinua varten lähtisin vanhojen tavaroiden liikkeeseen. Antaisin silmien vaellella ja etsiä sen, mikä näyttäisi sinulta. Etukäteen sitä on mahdotonta sanoa, olisiko se pari kynttilänjalkoja, pinnaltaan kauniin kiiltäväksi kulunut perunakappa vai pikkuinen kirstu. Kenties samaan pakettiin voisi kääriä itse tehdyn pellavaliinan, jossa on reunoissa virkatut pitsit.

Tietenkin haluan toivottaa kaikille niillekin lukijoille, jotka eivät ole kommentoineet kirjoituksiani, aivan ihanan lämpöistä joulujuhlaa ja kaikkea parasta alkavalle vuodelle. Toiveeni luonnollisesti on, että hekin rohkaistuisivat kommentoimaan, sillä minä keskustelen kanssanne mielelläni. On ollut yllättävä havaita, miten sykähdyttäviä ja osuvia kommentteja olette osanneet minulle kirjoittaa ja jakaneet iloni ja toisinaan murheenikin. Näkymättöminäkin ihmiset ovat kiinnostavia ja uteliaisuutta herättäviä, kuitenkin olemassa, vaikkakin ilman fyysistä olomuotoa.

Kaikille yhteisesti toivotan myös aineettomia voimavaroja alkavalle vuodelle: sopivia ripsauksia lapsenmielisyyttä, avoimuuutta, uusia väyliä, luovuutta, rakkautta, terveyttä, menestystä, pieniä onnen ja toivon kappaleita sinne tänne, maton nurkkien alle, roskapussin sankoihin, ripsumaan sivujen välistä. Ehkä joskus maltti ja kärsivällisyyskin on paikallaan ja turboahdettu lisävoimavarabuusteri niiden hetkien varalle, kun muu maailma sattuu ajatumaan kanssamme törmäyskurssille.

Suloista joulua kaikille lukijoille: sekä isännil' että emännil', jokaiselle kuin lukenut on.

6 kommenttia:

 1. Kiitos! Kerrassaan ihana virtuaalijoululahja, paras sellainen ;) Kaikkiin olen tyytyväinen tuossa paketissa ;)

  PS: Vähän kateellinen olen Pazin päärynävillasukista ;P

  PPS: Ihanaa joulua sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Hihii, kivaa, antamisen iloa jo hiukan etukäteen :D

  Kyllä tästä joulumieli tosiaan tulee!

  VastaaPoista
 3. Oli hyvä lahja. Kiitos! Hymyä on vaikea pyyhkiä kasvoilta. Toivoisin, että löydät tämän kaiken keskeltä sen kohdan kuin laulussakin, kun "mieleni on täynnä kirkkautta." Olisikohan se sitten hetki kodassa kun valkea loistaa pimeään?

  VastaaPoista
 4. Voi ihanaa ja kiitos! Ihana lahja - iloitsen siitä niin kuin se olisi käsissä eikä vain mielessä <3! Kiitos hurjasti :). Myös vertauksesta tähtianikseen, se sai hymyilemään. Rauhallista ja ihanaa joulunaikaa sinulle :)!

  VastaaPoista
 5. Kiitos mieltä lämmittävästä lahjasta :) Näen silmissäni palleroisia, pehmoisia lankakeriä, jotka kuiskuttelevat kutsuvasti...

  Oikein hyvää, rauhallista joulua sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Istun nyt täällä sohvallani ja katselen somaa koristeltua pikku kuustani, on jo jouluaatto.

  Ihanaa, että pääsimme jo kokemaan vähän antamisen ja saamisen iloa näin etukäteen, mieli on ihan hirmuisen hyvä. Joten ihan kuten Lauri toivoi: nyt on sydämessä joulu.

  *IHANAA JOULUA!*

  VastaaPoista