maanantai 23. toukokuuta 2011

Kissoja ja ampiaisia

Siivosin tietokoneeni työpöytää. Äsken, kun pienensin sovellukset, jäin oikein ihailemaan eteeni avautuvaa selkeyttä ja ilmavuutta.

Tänään löysin kodistani kaksi kuollutta ampiaista. Toinen löytyi ruokailupöydän alta ja toinen yläkerrasta, vierashuoneen ikkunan alta. En ole itse kuullut edes pörinää, joten tähän kaikkeen johtaneen tapahtumasarjan on täytynyt tapahtua viime viikolla töissä ollessani. Huolestuin siitä, ovatko ampiaiset pistäneet kissoja, mutta koska ne ovat kuolleet ja kissat hyvävointisia, sillä ei enää liene merkitystä. Toivon kuitenkin, ettei ampiaisia ala pullahdella asuntooni lisää, tässä kohdin haluan tehdä selvän eron itseni ja luonnon välille.

Kissojen nukkuminen sohvalla ja sohvan selkänojan päällä näyttää juuri nyt kertakaikkiaan liian kutsuvalta. Aion mennä emuloimaan kissamaisen syvää unta omaan vuoteeseeni. Kissat nimittäin ilmeisesti nukkuvat erityisen syvää unta. Eivätkä muuten koskaan puhu unissaan. Joskus silti silmät jäävät auki, tassut polkevat ilmaa, pikkuiset torahampaat napsaavat yhteen ja viikset nykivät villisti. Sellaisina hetkinä haluaisin nähdä, millainen näkymä uinuvan kissan eteen avautuu.

Viikonloppu oli ihana. Toivottavasti teidänkin. Jaksettaisiinko taas sen voimin aloittaa uusi viikko?

1 kommentti:

  1. Ampiaiset! Ja muurahaiset! Mokomat puutarhan otukset tuppaavat sisälle näin kesän kynnyksellä. Minä jo ehdotin siipalle, että myrkytetään jollain ammattilaisella koko talo ja piha, että päästään öttiäisistä eroon. En voi sietää lattialla vilisteleviä muurahaisia! Enkä kyllä ole innoissani takkahuoneesta löytyvistä kuolleista tai pökerryksissä olevista ampiaisistakaan. Ovat mokomat olleen suunnattoman isojakin... Joten vallan samalla linjalla olen kassasi! Ötökät luontoon, koti meille!!!

    VastaaPoista