tiistai 28. kesäkuuta 2016

Rimanylityksiä

Jalkapalloa pelataan edelleen.

Koti on päivisin täynnä elämää kun lainalapsetkin viettävät kesälomaa ja ovat paikalla. Iltaisin nostamme Miehen kanssa jalat ilmaan ja juomme tölkillisen olutta puoliksi ja koetamme jaksaa katsoa myöhäisillan jalkapallo-ottelun loppuun asti (Mies kangistuu tässä useammin kuin minä, kun ei ole ole mikään illan virkku - aamuvirkku kylläkin). Tänään nautiskelimmekin oikein ekstrana: olut oli tummaa. Mikähän siinäkin on, että pidän tummasta suklaasta, tummasta oluesta (noh, eniten siideristä, mutta jos olutta on juotava, niin mieluiten tummaa) ja korvapuustitkin saavat olla mielummin yli- kuin alikypsiä.

Juhannus tuli ja meni. Kesän etenemistä on vaikea ymmärtää. Kesälomatkin alkoivat ja minä yritän keksiä kepeitä kesäsuunnitelmia, sellaisia toteuttamiskelpoisia. Emme ole lähdössä ulkomaanmatkoille, mutta sopivaa lähimatkailua voisi harrastaa. Tyttärelle olisi varmasti elämys jo runsas piknik-kori, viltti ja suuntaaminen meren rantaan. Tai pelkät eväsleivät, mehupullo ja pyörän selässä paikkaan, jossa emme vielä ole olleet. Tai vaikka olisimmekin olleet! Lasken riman niin alas, että pääsen sen yli vaikka kyljelläni kierimällä. Koska voin tunnustaa: olen juuri sellainen ihminen, joka toisinaan tavoittelee liian hienoja asioita ja jähmettyy sitten liian suurten suunnitelmiensa äärelle.

Mutta arvatkaa mitä? Islanti voitti Englannin. Ikävä Englannille toki, koska ovathan he noin yleisesti ottaen todella mukavia ihmisiä. Islantilaisia ihmisiä en juuri tunne, mutta olen nähnyt kuvia Reykjavikista ja jäätiköiltä ja tykkään Björkistä. Ja onhan Islanti Pohjoismaa. Ja pieni! Ja sitten kaatavat Englannin. Tottakai liikutuin, kuinkas muuten. Hienoa jalkapallollekin lajina, että saadaan katsoa jotakin tällaista kohahduttavaa. Reykjavikissa näytti olevan kutakuinkin koko loppu Islanti seuraamassa jalkapallo-ottelua heitä lukuunottamatta, jotka jo olivat Ranskassa ottelua katsomassa paikan päällä. Eivätkä olleet ilmaantuneet paikan päälle turhaan!

Mitäpä tässä sen kummempaa. Yritin googlaamalla löytää onnittelut ja tässä on lopputulos (saa oikaista, jos joku osaa paremmin):

Til hamingju Ísland <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti