maanantai 30. heinäkuuta 2012

On muuten nälkä

Viimeinen lomaviikko on käynnistynyt. Olen puhunut tunteja puhelimessa (minulle soitettiin), lähettänyt jokusen tekstiviestin, syönyt 4 viipaletta näkkileipää ja 3 appelsiinia. Ruokavalioni on siis jokseenkin älytön. Johtuu siitä, että olen palannut eilen kesälomareissulta ja jääkaapin ja asunnon yleinen varustelutaso eritoten ruoan suhteen on jokseenkin matalalla.

Kesälomareissu sinällään ylitti kaikki odotukset. Siitäkin huolimatta, että olin asettanut sille valtavat ennakko-odotukset, sillä kesään ei ole mahdutettu juuri muuta merkittävää kohokohtaa. Yhä kasvava vatsani asettaa myös omat rajoituksensa. Odotan sitä tilannetta, ettei enää ole mukava liikkua minnekään. Näin isäni sisarusten kesämökillä koiran, jonka laskettuun aikaan oli kaksi viikkoa. Koirapolo ei jaksanut liikkua ja leikkiä, se vain koetti etsiä itselleen rauhallisen paikan ja levätä. Koko sen karvainen olemus henki epämukavuutta. Ymmärsin, että saavutan itsekin epäilemättä samantyyppisen vaiheen. Vielä se ei onneksi ole kohdalla.

Kun palasimme kesälomareissultamme Itä-Suomesta kahdessa erässä kohti länttä, bongasin matkalla tiellä esineen, joka ensin kapeni, sitten leveni. Nopsan vilkaisun perusteella päättelin, että mitoituksen huomioiden esine voisi olla hansikas. Mies kertoi, että se oli lippalakki. Näin hansikkaan, koska luulin sen näkeväni. Totesin näköhavaintojen tulkinnan olevan melkoisen epäeksakti havainnointitapa, sillä hivenen myöhemmin havaitsin itsestäni vasemmalla puolella olevalla pellolla lepäilemässä olevan leijonan. Tarkemmin katsottuna se oli suuri kivenjärkäle. Tästä havainnosta en enää maininnut Miehelle mitään, vaan annoin hänen ajaa.

Kahden viikon kuluttua kodissani alkaa wc:n rakennustyö. Voikohan sitä nimittää wc-remontiksi, vaikka kyseisessä tilassa ei ole koskaan ollut wc:tä? Jännittää, kuinka monimutkaiseksi projekti osoittautuu ja saadaanko se valmiiksi hyvissä ajoin ennen tulokkaan saapumista - se on toiveeni. Hänen pieni pyllynsä tullaan siis pesemään aivan uudessa altaassa. Minä en muuten osaa pestä pyllyjä.

2 kommenttia:

  1. Pitkästä, pitkästä aikaa kuulumisilla ja oih mitä silmäni näkivätkään! Onnea <3

    ps: Hyvin se sitten kuitenkin sujuu, se pyllyn pesu siis ;)

    VastaaPoista
  2. Hih, niinhän se menee, että opittava on. Askel kerrallaan.

    Ja kiitokset onnitteluista, elämä osaa yllättää odottamattomilla tavoilla.

    VastaaPoista