keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Sokerilientä ja unelmia

Menen huomenna sokerirasituskokeeseen. Sitä ennen olisi pitänyt elää kurinalaisesti kolme päivää, syödä kuitupitoisia hiilihydraatteja ja muuta sellaista. Minä olen syönyt tummaa suklaata ja lainalasten muroja - kahta eri sorttia sotkettuna sekaisin. No en nyt pelkästään, mutta ehkä ne eivät ole sen kaltaisia kuitupitoisia hiilihydraatteja, mitä tarkoitettiin. Mitähän se minusta kertoo, etten jaksa pingottaa edes kolmea päivää ja sinnitellä ilman tummaa suklaatani? Kyse ei toki ole siitä, etten pystyisi, mutta onhan niinkin, että kokeen tulos olisi valheellinen, jos yhtäkkiä eläisin täysin toisin, kuin aikaisemmin.

Seuraan TV:stä Teeman ohjelmaa 70-luvun sekahaku. Olin itse lapsi 70-luvulla. Meillä ei ollut levysoitinta, mutta radio oli aina auki. Ohjelmassa soitettava tanssilava- ja discomusiikki on kaikki tuttua, osaan saatan muistaa jopa sanat. Lapset saattavat innostua kaikenlaisesta, dinosauruksista, sienistä, auto- tai liikennemerkeistä, mutta minä innoistuin laulamisesta. Isäni on kertonut, että oli aikoja, jolloin en vastannut kysymyksiinkään enää puhuen, vaan laulaen. Ei minusta sitten kuitenkaan esiintyvää taiteilijaa tullut, minkäänsorttista. Eilen ennen nukahtamistani mietin, mahdanko laulaa lapselleni. Olen laulanut hänelle vielä suhteellisen vähän, ja vain kahta biisiä: Sinistä unta ja Siekkareiden Laulua.

Kesäloma on aivan kohta. Mies lähetti viestin, hän on kutakuinkin tunnin ajomatkan päässä. Minkähänlainen lomastamme muodostuu? Tämä on ensimmäinen kesälomamme yhdessä - toivottavasti en ole pakannut sitä liian täyteen odotuksia. Ainakaan odotukseni eivät sisällä mitään kovin konkreettista, mitään haavekuvia meistä kahden kesken auringonlaskussa minulla ei ole. Ovathan lainalapset toki seurassamme suurimman osan ajasta ja asettavat omat puitteensa yhdessäoloon. Onhan heidänkin saatava kesäilonsa, vaikka ne joskus saattavat olla hieman ristiriitaisia aikuisten kesähaaveiden kanssa.

Koskahan tilaamani kirjat tulevat?
Mitenköhän viihdymme vuokrakesämökillä, joka sijaitsee toisella puolen Suomea?
Suosiiko sää?
Saankohan paljon mansikoita pakastimeen ja jos saan, mahtuvatko ne sinne?
Pääseeköhän tuttavapariskunta lapsineen kylään ensi viikolla?
Viihtyvätköhän lapset keskenään?
Koskahan uskallan heittää talviturkkini (olen hankkinut hienon second-hand -äitiysuimapuvun, josta ei ole tulossa kuvia hah hah)?

Ihanaa: kesäkesäkesäkesä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti