sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ja kaikken suurin on...

Tytär havahtui unestaan. Itkumonitorista kuului aluksi vaimeaa nyherrystä ja sitten: "äiti, äiti, äiti".

Minun lapseni huusi ensimmäisen kerran minua apuun unissaan.

Minä juoksin. Ei hänellä ollut hätää, hän oli vaipunut jo takaisin uneen. Peittelin hänet hellästi.

Liian suurta sanoiksi puettavaksi.

5 kommenttia:

 1. Suloinen uutinen! Ihanaa kuulla lapselta "äiti"!

  En kuitenkaan malta olla varoittamatta langattomien laitteiden aiheuttamasta säteilyaltistuksesta lapsille.Päällä olevan itkuhälyttimen säteily muistuttaa kännyköitten säteilyprofiilia ja nämä aiheuttavat tutkimusten mukaan laajan kirjon haittoja elimistölle ja altistavat erilaisille sairauksille.

  Euroopan neuvoston (Counsil of Europe) Parlamentaarisen kokouksen (Parliamentary Assembly) Pysyvä komitea (Standing Comittee) on antanut 27.5 kehoituksen jäsenmailleen vähentää altistusta sähkömagneettisille kentille ”PACE calls on governments to ‘take all reasonable measures’ to reduce exposure to electromagnetic fields”.

  Kehoituksen mukaan lapsille tulisi olla yleisesti ja erityisesti kouluissa ja luokkahuoneissa käytösään langalliset internet-yhteydet. Koululaisten kännykän käyttöä koulun tiloissa pitäisi säännöstellä. Yleistä tietoa ja tietoisuutta lisääviä kampanjoita mahdollisista haitallisista pitkäaikaisvaikutuksista ympäristöön ja ihmisten terveyteen erityisesti lapsille, teini-ikäisille ja hedelmällisessä iässä oleville nuorille.

  Lisäksi pitäisi tarjota tietoa mahdollisista terveysriskeistä DECT –tyyppisistä langattomista matkapuhelimista, itkuhälyttimistä ja muista laitteista, jotka tuottavat jatkuvaa pulssimaista aaltoa, jos kaikki elektroniset laitteet ovat jatkuvasti päällä ”standby” tilassa. Jäsenmaiden tulisi sen sijaan suositella ”johdollisia, kiinteitä puhelinlijoja koteihin tai malleja, jotka eivät jatkuvasti tuota pulssattua aaltoa”

  Itselläni on ollut jo monta vauvaa ja juuri terveydellisistä syistä kuulostelin lapsen nukkumista muuten enkä halunnut käyttää itkuhälytintä. Lapsillani on myös alkanut kännykän käyttö myöhään ja olen hommannut kännyköihin säteilyn määrää alentavat suojakuoret. Suomi on asiassa jälkijunassa, mutta monissa muissa maissa näistä riskeistä teidotetaan jo laajemmin.

  Ansku

  VastaaPoista
 2. Esimerkiksi FT, tutkija Mikko Ahosen blogista saa mainiota, (kännykkäteollisuudesta riippumatonta) tietoa uusimmista tutkimustuloksista sähkömagneettisten kenttien haitoista meidän ja lastemme terveydelle.

  http://mikkoahonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/

  Suosittelen lämpimästi tutustumaan. Ihanaa alkutalven jatkoa koko perheellenne! <3

  Ansku

  VastaaPoista
 3. <3 Ihanaa!!! <3

  Noita sanoja kaipaa aina vaan. Vielä silloinkin kun oma vauva on kaukana pohjoisessa opintojen kourissa... ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Ansku, huolenpidostasi. Ainahan on niin, että me kaikki äidit yritämme hoitaa lapsiamme parhaalla mahdollisella tavalla.

  Oikein ihanaa alkutalven jatkoa sinullekin.

  VastaaPoista
 5. Ja Anonyymi2: Tuntuu uskomattomalta, että oma tytär kasvaisi isoksi - jo tämä, että tulee jokunen sana on ihanaa. Jokainen uusi ele ja huumorinpilkahdus on niin ihanuutta.

  Voimia kaukoäitiyteen <3

  VastaaPoista