perjantai 25. marraskuuta 2011

Tai ainakin heikun keikun

Kotiin tullessani haaveilin yllättäväni Miehen siivoamalla kodin virheettömän siistiksi. Sen sijaan päädyin lukemaan blogeja, leikkaamaan kissalta kynnet ja lukemaan aikakauslehden kannesta otsikon “5 ihanaa joulukotia”.

Minun kotini, joulu tai ei, on aina ihanasti rempallaan. Vaikka kuinka imuroida hinkuttaisin, kuluu vartti, ja pitkäkarvainen prinsessakissa on jo pyörinyt jonkin irtokarvapallon maton pintaan. Tai kolli on kaivautunut joko sohvalle viikattujen vilttien alle tai pedatun vuoteen vällyjen alle. Hänet tunnistaa muhkurasta.

Yritin tehdä vaikutuksen lainalapsiin siivoamalla kodin viihtyisäksi. Olin itse hyvin tyytyväinen, mutta he istuivat sohvalle ja kysyivät, miksi se on aivan karvainen ja miten täällä on karvoja ihan joka paikassa. Eivät he ollenkaan huomanneet sitä, että kodin piti olla siisti. Lähinnä he ehkä huomasivat sen, että tällä omituisella aikuisella ei ole ollenkaan leluja.

Toisaalta, kun koti on ihanasti rempallaan voi sinne joka joulu rehata aidon, karisevan, varisevan ja hyönteistäyteisen joulukuusen, jonka neulasia sitten löytyy seuraavanakin jouluna vielä mitä oudoimmista paikoista. Taidan olla samanlainen kuin kotini, vaikka yrittäisin tälläytyä hienoksi joihinkin juhliin, teen aina jotain väärää tai vähintään puhun hupsusti tai sitten sukkaan tulee silmäpako. Ei se haittaa, sillä tunnen oloni rakastetuksi ja pidetyksi tärkeiden ihmisten keskellä. He ovat hyväksyneet sen, että olen tällainen Peppi Pitkätossu.

2 kommenttia:

  1. Joo, niin aioin minäkin siivota, mutta toisin kävi. Blogeihin päädyin seikkailemaan ja samoilla teillä olen näköjään vieläkin :)

    Tutulta kuulostaa tuo juhliin tälläytyminenkin. Onnistun aina hölmöilemään tavalla tai toisella. En siis taida olla kovinkaan edustuskelpoinen, mutta mitäpä tuosta.

    VastaaPoista
  2. Mukavaa kuulla, että on toinenkin Peppi Pitkätossu. Ihailen aina tyylikkäiden naisten eleganssia, mutta onneksi kaikkien ei tarvitse olla jokainen hiussuortuva paikallaan. Että pikkujouluja odotellessa :D

    VastaaPoista