keskiviikko 21. syyskuuta 2011

Piilohaistelijan tunnustukset

Kun kävelin tänään kauppaan, toivoin, ettei alkaisi sataa. Minulla oli kylläkin ystävän pysyväislainaan antama kirkkaansininen sateenvarjo laukussani, mutta toivoin yhtäkaikki. Kesken toivomisen satuin katsomaan erään suljetun puuportin taakse. Siellä, rinnakkain, napotti kaksi koiraa. Ne muodostivat hienon vinokuvion ja pysyivät hipihiljaa ja aivan paikallaan. Molemmilla oli luppakorvat ja ruskeat, vetoavat silmät. Minä hymyilin niille. Yritin pitää hampaani piilossa, jotten näyttäisi hyökkäävältä. Mutta kun olin ohittanut portin, hymyilin jo hampaat näkyvissä. Mielikuva koirakavereista hymyilytti minua ainakin sata metriä, vasta sitten sain herjettyä hymyilemästä.

Ostin kaupasta hygieniatarvikkeita, muunmuassa pyykinhuuhteluainetta. Minulla on aivan kamala ja nolo tapa kaupassa avata huuhteluainepullon korkki ja haistaa salaa, miltä huuhteluaine tuoksuu. Jäähän tuoksu kuitenkin pestyihin pyykkeihin ja jotkut huuhteluaineet tuoksuvat – no, vähemmän hehkeiltä. Mutta noloa niitä on kyllä tuoksutellakin, tänään sätin itseäni samaan aikaan, kun hengitin sisääni hedelmäisiä ja kukkaisia tuoksuja. Voi minua ja paheitani.

Ja pyykistä puheenollen – nyt olisi satsi uudella huuhteluaineella ryyditettyjä pyykkejä valmis. Nyt kun vielä kipaisen ne hakemaan ja levittelen kuivumaan, saattaapi minulla olla viikonlopuksi vähän enemmän valinnanvaraa vaatetuksen suhteen. Enkä ole edes viime tingassa, joskus yllätän jopa itseni. Ai niin, ja huraa, posti – junaliput saapuivat!

4 kommenttia:

 1. Mietin, että ostaako joku oikeasti huuhteluaineen tai saippuan haistelematta sitä ensin? Itse aina nuuskin pullot ja purnukat tarkkaan läpi ennen ostopäätöstä - ja ilman huonoa omaatuntoa.Turha sellaista hävetä on tai itseään siitä soimata! Ja ketä muka ostaisi hajuveden ilman tuoksuttelua etukäteen??? Aivan sama asia :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä anonyymi, minua helpottaa tietää, että meitä nuuskijoita on muitakin. Mieleeni tuli eilen kirjoittaessani hajuvedet, niitä ei sentään tarvitse ostaa kuin sikaa säkissä. Miksi siis huuhteluaineista ja muistakin hajustetuista tuotteista ei tehdä pientä hajutesteripulloa? Siinä se voisi tönöttää hyllyn reunalla ja siinä voisi lukea "TESTER". Palvelisi hienosti meitä nuuskijoita. Eilenkin oli ison Comfort-pullon korkki niin pirun lujaa kiinni... :D

  VastaaPoista
 3. Aivan loistava idea! Testerit kaikkeen, jossa tuoksulla on väliä :) (Oikeastaan kyllä ihan kaikessa tuoksulla/hajulla on väliä...)Mutta et tosiaan ole ainoa nuuskija, luulen, että meitä on PALJON!!!

  VastaaPoista
 4. Niin, oikeastaan siihen ehkä pitäisi kirjoittaa pullonkylkeen, että TUOKSUMALLI tai vastaavaa, TESTER-pullo saattaa lähteä jonkun matkaan kotona kokeiltavaksi vaatteisiin. Oli miten oli, tuoksuttelumalleja peliin, kiitos!

  VastaaPoista