keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Sisältää jäätelö- ja runosijoittelua

Blogit saavat aikaan kaikenlaista. Sain Sivukujilta-blogin Sadulta vinkin kirsikka-valkosuklaa jäätelöstä ja kun Mies tänään teki taas lähtöä toiseen kotiinsa, halusin tehdä jotain juhlavaa ennen hänen lähtöään. "Sinä siis haluat oikein jäätelökioskille", hän ihmetteli toivomustani. Mutta niin mentiin. Ensimmäinen kioski tuotti vesiperän, mutta toisen luettelossa se komeili: kirsikka-valkosuklaa. Tilasin kaksi palloa. Oletin pallojen olevan sellaisia hintsuja, kuten nykyaikana kaikki on, mutta pallot olivat nyrkinkokoisia ja koko jäätelökomeus näytti taistelevan epätoivoisesti painovoimaa vastaan - hellettä vastaan nyt ainakin. Olin lähes stressaantunut, kun yritin lipoa herkkuani, ettei se sulaisi ja voi kauheaa, kiepahtaisi katuun pallo tai puro kerrallaan. Ei tapahtunut mitään hirveää, sain koko jäätelön syödyksi. Se oli ihanaa, minä pidän kirsikoista kaikissa muodoissa: suklaissa, viineissä ja tuoreena.

Yöksi ennustettiin ukkosmyrskyjä etelä- ja keski-Suomeen. Myös huomenna saattaa ukkostaa, paikoin rajustikin. Olen sopinut tapaamisesta kahvilassa huomenna, nyt jännittää, tuleeko reissustamme mitään. Kunpa ei kovia tuhoja tulisi: sähköyhtiötkin ovat varautuneet yöhön lisämiehityksin. Vaan selväähän se, ettei näillä leveysasteilla nautita lähes 30 asteen lämmöstä ilman seuraamuksia. Tässä kohdin olen puutaloasujana todella iloinen ilmalämpöpumpusta, joka pitää edes alakerran viileänä, yläkerran makuuhuoneessa vastaani hönki 28 asteinen lehmänhenkäys (tänä yönä varmaankin jopa minä supervilukissa saatan selviytyä ilman peittoa pussilakanan sisässä).

Löysin kirjakaupasta aivan sattumalta hulvattomasti kuvitetun runokirjan Sinisen kärpäsen sirkus. Juuri kansikuva taisi olla se seikka, johon pysähdyin kirjan kohdalla ja joka sai sen erottumaan muista. Aivan ihastuttava ja riehakas löytö. Uskallan lainata kirjasta teille pienen kesärunon tähän loppuun.
Yötuulenkadulla on lämmintä. Kukaan ei muistele talvea. Kimalainen hyppelee ruutua.
Tähdillä on suu mutrussa, kun ne syövät rusinoita.
Reetta Niemelä (kuvittaja Salla Savolainen): Sinisen kärpäsen sirkus, Otava 2010

2 kommenttia:

  1. Oi, hauskaa, että kokeilit ja pidit! :D Kippis kirsikalle!! Tuo runokirja vaikuttaa kivalta, tuon runon ja suosittelusi perusteella...pidänpä mielessäni ja kokeilen vuorostani! :D Voikaa hyvin siellä!

    VastaaPoista
  2. Voisin kyllä hyvinkin kuvitella sinun myös pitävän tuosta runokirjasta, joten pidäpä tosiaan silmällä, jos se jostain eteesi pompsahtaisi.:D

    VastaaPoista