tiistai 4. kesäkuuta 2013

Kesää ja veljessarjoja

Sain juuri luetuksi Norwegian Woodin loppuun. Kirja oli ihana. Ainoa asia, joka jäi vaivaamaan mieltäni, oli se seikka, että se oli tosiaan käännetty suomeksi englannin kautta. Osaakohan Aleksi Milonoff yhtään japania? Kirja oli joka tapauksessa hyvin nautittava, vaikka rikkinäinen puhelin -efekti vähän mietitytti. Piti itkeä ihan hiljaa, ettei vauva heräisi.

Kääntäjä Aleksi Milonoff on ilmeisesti näyttelijä-/madventures veljessarjan Eero, Juho ja Tuomas Milonoffin yksi jäsen. Syyllistyin hänen kuvansa googlaamiseen, sillä halusin nähdä, näyttäisikö hän niin Milonoffilaiselta, kuin muut veljet, joista eritoten Tuomasta ja Juhoa on suorastaan vaikea erottaa toisistaan. En valitettavasti löytänyt. Aleksin kasvot jäivät arvoitukseksi. Mutta kuinka utelias voinkaan olla ihmisten suhteen? Kuinka moni muu googlaisi kirjan kääntäjän ulkonäköä arveltuaan sukunimen perusteella, että hän voisi olla niitä Milonoffeja. Hah hah minulle.

Näin kerran Juho Milonoffin kiertuekeikalla kotikaupungissani. Hän esiintyi joen rannassa sijaitsevassa baarissa ja onnistui olemaan ihan läsnä. Muuta en kylläkään esityksestä harmikseni muista. Unohdan keikat ja näytelmät turhan hyvin. Kadehdin ihmisiä, joiden mieleen ne paremmin painuvat. Yleensä muistan vain sen, että olen esimerkiksi nähnyt Hectorin vuonna -88 Dinosaurockissa, mutta en muista asiasta mitään muuta. Eihän Hector tietenkään koskaan huono voi olla, hänen äänensähän on kuin hyväily.

Olen ostanut liput heinäkuussa J. Karjalaisen keikalle. Se on ensimmäinen kerta, kun menen ulos vauvan syntymän jälkeen, ellei tässä välissä ilmaannu jotain yllättävää käännettä. Oli miten oli, minua jännittää tämä vapaailta jo nyt. Olen jo nyt miettinyt, mihin menisimme ystävättären kanssa syömään. Onhan meidän ensin syötävä, että jaksamme iltasella kuunnella musiikkia. Tytär on silloin 9 kk. Odotin häntä saman ajan. Hyvin jännää (kaikki kääntyy tänään Milonoffiin, hänhän - siis Juho - on Pasila-sarjassa Pekka Routalemmen ääni).

Mies tulee taas tänään. Jospa tällä visiitillä paistaisin hänelle ja itselleni räiskäleitä. Nythän on kesä! Hilloa, jäätelöä ja räiskäleitä. Okei, on liikakiloja - AIVAN SAMA. Katsotaan syksyllä laihdutusasiaa uudelleen. Ehkä.

JÄLKILISÄYS: Tuomas ja Juho Milonoffia on vaikea erottaa toisistaan, koska ovat identtiset kaksoset. Sama DNA vaikuttaa kummasti asiaan. Minä kyllä erotan heidät. Onko se siksi helpompaa, kun oma isä on toinen puolikas identtisistä kaksosista, mene tiedä. Isälläkin on se tuimempi veli, Milonoffeista hän olisi Tuomas. Juho olisi isäni, se lempeämpi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti