sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Katkelmia uni- ja reaalimaailmasta

Näen yöllä konstikasta unta. Saan siinä kaksi vauvaa lisää, kumpainenkaan ei ole omani. Toisen kohtaloa en pysty palauttamaan mieleeni, mutta toinen löytyy autoni takapenkiltä. Auto oli aikoinaan minun ja ex-puolisoni yhteisomistuksessa ja edelleen autossa istuvat hän ja minä, kun löydän vauvan takapenkiltä. Autossa on myös sukulaistätini, joka onnittelee minua vauvan syntymän johdosta, johon totean, ettei takapenkin vauva ole omani, sillä oma on hoidossa (vauva ei ole koskaan ollut tosiasiassa hoidossa kodin ulkopuolella).

Olen vauvasta hirvittävän ilahtunut ja mietin, saakohan löytövauvan noin vain pitää. Vauvan mukana on kirje, jossa kuvataan ex-puolisoni liikkuvaa työtä ja kerrotaan, että jollakin näistä reissuista vauva on saanut alkunsa. Minusta vauvan kulmakarvat näyttävät ex-puolison kulmakarvoilta ja epäilen hänelle ääneen tarinan olevan tosi ja mietin samalla, miten  hänen vaimonsa mahtaa ottaa tämän uutisen vastaan (samaan aikaan aion kuitenkin itse pitää vauvan, en suinkaan antaa sitä isälleen). Vauva on hirvittävän pieni, ehkä nelikymmensenttinen ja ehdotankin, että ihan aluksi vauva tulisi viedä sairaalaan. Ex-puolison mielestä idea on nerokas.

Uneni vauvoilla on molemmilla aikuisen kasvot. Joskus unien logiikka on hyvin ontuvaa (kuten tässä unessa), toisinaan lähempänä arkitodellisuutta. Tietoinen minä ihmetteli unessa sitä, miksi vauvoilla on aikuisen kasvot, enkö osaa kuvitella muita vauvan kasvoja kuin oman vauvani. Ehkä tästäkin omalaatuisuudesta voisi viisaampi löytää jotain psykologisia merkityksiä. Eniten kuitenkin yllätyin riemustani saada uusi vauva - luulin olevani täystyöllistetty nykyisen pikkuiseni kanssa, mutta unessani suhtauduin riemukkaasti perheeni kasvamiseen.

Tänään sataa. Emme aivan selvinneet kauppareissustamme vauvan kanssa kastumatta. Tunsin aamulla itseni kyvykkääksi organisoijaksi, sillä ehdin pelastaa lainalasten pihaan unohtamat asfalttiliidut kastumiselta ennen sateen alkamista. Harmi vain, että heidän hienoksi värittämänsä piha valuu nyt sadevesiviemäristä alas. Mutta eilen se näytti pirteältä ja värikkäältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti