maanantai 23. huhtikuuta 2012

Unohduksia

Miten voi toistuvasti muistaa ja unohtaa saman asian? Ensin muistaa sen ajoissa, sitten unohtaa. Sitten muistaa sen liian myöhään ja jälleen unohtaa. Sitten itseään suuresti parjaten muistaa ja silti unohtaa. Ja tässä sitä ollaan, kaiken inhimillisen unohtelun mestarina.

Syytän viime aikoina minua vaivannutta ankaraa hajamielisyyttä. Ajatukseni ovat levällään ja lepattelevat siellä täällä. Enimmäkseen juuri siellä, siinä samassa paikassa, jossa esitetään kysymyksiä, mutta jossa vastauksia ei anneta. Ja sen vuoksi sitten unohtelee tärkeitä asioita. Tekee mieli alkaa nalkuttaa itselleen, mutta sitä olen tehnyt jo vuosia huonolla menestyksellä. Olkoon. Tilanne on nyt tämä ja näillä mennään.

Talousjakkaran päällä on lankakeriä. Netistä tilattuja, alpakkaa ja merinovillaa. Kävi hassusti niidenkin kanssa, kesken ostelun olen harhautunut ja ostanut liian paksua lankaa tarkoitukseensa. Eikä minulla ole sen kokoisia puikkojakaan. Ostokseni johtavat lisäostoksiin ja lopputulos on arvoitus itsellenikin. Onhan langat toki käytettävä ja voi miten kauniisti ne on värjättykin, orgaanisesti oikein.

Kissa on pyörinyt miehen läppäripussukan melkein karvaisemmaksi kuin kissa itse on. Tänään kokeilin lirkutella kissalle nähdäkseni, putoaako kissa silkasta onnesta pussukkansa päältä siinä piehtaroidessaan, mutta juuri kun reuna alkoi lähestyä, nousi kissa istuma-asentoon ja ryhtyi kasvojenpesuun. Kärpäset näyttävät pesevän kasvojaan samaan tapaan kuin kissat. Se on hyvin hämmentävää. Toisaalta, haukottelevathan ihmisetkin, kuten sorsat. Näin on.


2 kommenttia:

  1. :) Ihana tuo kärpäs-kissa-ihminen-sorsa-juttu. En ole niin hyvä tuttu kissojen kanssa, että tietäisin, mutta entä kanien naamanpesu, sopiiko se samaan settin?

    VastaaPoista
  2. Luultavasti kanit pesevät naamaansa (edellyttääköhän sanan 'kasvot' käyttäminen karvattomuutta, mietin tätä jo eilen) samaan tapaan kuin kissat, kerran näimme ikkunasta kissojen kanssa, miten märkä rusakko nuoli turkkiaan - aivan kuin kissat. Ja kuulemma kanit ovat vielä ahkerampia kuin kissat putsaamaan turkkiaan, ja kissatkin putskaavat itseään tavallisen paljon!

    Oli miten oli, ihania ovat nuo karvaiset kaverit. Kärpäset eivät niinkään, kollinmollikka popsii mielellään pyydystämänsä hiukopalat, mutta pitkäkarvainen neitokainen jättää saaliinsa kollin hoideltavaksi. Hienot kissaneidot eivät kärpäsiä syö. Hmpf.

    VastaaPoista